Tag Archive 上海 喝茶 vx

Bewboc House / Fabian Tan Architect

admin no comments

first_imgSave this picture!© Ceavs Chua+ 43Curated by Hana Abdel Share Projects Bewboc House / Fabian Tan Architect CopyHouses•Kuala Lumpur, Malaysia ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/935389/bewboc-house-fabian-tan-architect Clipboard Bewboc House / Fabian Tan ArchitectSave this projectSaveBewboc House / Fabian Tan Architect Houses Year:  Architects: Fabian Tan Architect Area Area of this architecture project Malaysia Manufacturers: GroheArchitect In Charge:Fabian TanEngineering:Projurutek Consulting EngineersCity:Kuala LumpurCountry:MalaysiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Ceavs ChuaRecommended ProductsWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesText description provided by the architects. A suburban terrace house in Kuala Lumpur, Malaysia owned by a young family who requested for minimal intervention. The approach was to re-imagine a form befitting a corner house and to re-purpose the living spaces on ground level. Save this picture!© Ceavs ChuaSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Ceavs ChuaSave this picture!© Ceavs ChuaThe new form is intended to be simple but bold; contrasting it with the existing fabric of tropical suburban homes. From plan view, the living spaces were orientated parallel to the site boundary, resulting in a “break” between the original and new spaces. The triangulated “break” acts as a secured ventilated light well, cooling both sides naturally.Save this picture!© Ceavs ChuaAn arch roof extends outwards, creating a vaulted annex that forms the living spaces. The space appears continuous through the extension of the arch and exaggerated further through the materiality of the concrete finish from floor to ceiling. The extension is further enhanced by two large doors that open up to the garden. The uninterrupted perspective from inside out immediately connects the interior with nature.Save this picture!© Ceavs ChuaSave this picture!© Ceavs ChuaSave this picture!SectionSave this picture!Front elevationSave this picture!© Ceavs ChuaThe upper floor sets up a dramatic background with a play of curves and levels. The spaces are layered, creating a hierarchy of space. The study overlooks the living spaces and adjacent, a step-up platform corner for lounging. Behind this is a bedroom overlooking these spaces. The master bedroom connects through a bridge to the outermost floor section of the annex, and much to one’s surprise, an open balcony.Save this picture!© Ceavs ChuaTo counter the heaviness of the concrete vault, openings were carefully carved out on the upper level. For example, the inverted arch window at the side of the vault is drawn as a continuous “S” shape when it meets the front arched opening. Walking through the upper levels, this continuity echoes throughout the spaces as lines of openings and arches meet. Consequently, this rhythmic play of lines within a heavy structure lends to a play of light in subtle ways. Reminiscent of a journey through a cave, perhaps to see the light at the end of the tunnel.Save this picture!© Ceavs ChuaProject gallerySee allShow lessReducing Cost Without Sacrificing Quality: The Experience of Brazilian Office VAGAInterviewsThe Polish Pavilion at the 2021 Venice Biennale, Curated by PROLOG +1, Explores the …Architecture News Sharecenter_img 2020 Area:  3700 ft² Year Completion year of this architecture project CopyAbout this officeFabian Tan ArchitectOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesKuala LumpurIcebergOn FacebookMalaysiaPublished on April 20, 2021Cite: “Bewboc House / Fabian Tan Architect” 20 Apr 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Bewboc 住宅,沉重结构与细腻开窗 / Fabian Tan Architect是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/935389/bewboc-house-fabian-tan-architect Clipboard Photographs Photographs:  Ceavs Chua Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” ArchDailylast_img read more

Recent Comments